11-2022

Wij zijn als Onesurance trots om onderdeel uit te maken van de Crones Groep
Cronos

In dit artikel lees je meer over de drijfveren van oprichter Jef de Wit en wordt duidelijk dat het ook in ICT om de mens zou moeten gaan en je ook met een lange termijnvisie zeer succesvol kunt zijn. 

De Cronos-groep kende de voorbije drie decennia een spectaculaire groei. Zonder noemenswaardige overnames zal ze dit boekjaar voor het eerst 1 miljard euro omzet halen, met ongeveer 8.700 werknemers. Maar die cijfers zeggen niets over de unieke structuur en cultuur van Cronos. Het IT-bedrijf is tegelijk een soort holding die bijna 600 vennootschappen overkoepelt, een incubator voor ambitieuze start-ups, een labo voor nieuwe technologie en een school voor ondernemerstalent.

‘Ondernemen is topsport, en elke topsporter heeft nood aan een sterk team om een medaille te halen’, is een van de deviezen van oprichter Jef de Wit. ‘Jef pusht je nooit over je eigen grenzen, maar zal suggereren om eens dit of dat te proberen. Een bedrijf groeit voor hem met de snelheid van een mens en niet omgekeerd, wat een groot verschil is met klassieke IT-consulting’. 

En in vergelijking met andere IT-bedrijven slaagt Cronos er beter in om jong talent aan te trekken en het verloop laag te houden. Met zijn jaarlijkse hackathon – de jongste editie vond afgelopen week plaats - trekt het bedrijf in twee dagen tijd meer dan 600 gemotiveerde IT-studenten aan waaruit het kan rekruteren.

Heeft u advies nodig? Wij helpen uiteraard graag verder!