10-2021

Beter portefeuillebeheer ISM Insurancedata
Beter portefeuillebeheer ism insurancedata

'Onbemenste toepassingen' blijft een mooi woord voor slimme technologie die in staat is taken te vervangen, niet mensen. Verzekeringen is én blijft volgens onze visie namelijk people's business. En bij het bewaken van kwaliteit van 'onbemenste toepassingen' is er altijd een 'human in de loop' nodig.
Een AI oplossing dient daarom eerst en vooral ook een RAI oplossing te zijn, dat staat voor Responsible Artificial Intelligence.

Zo zorgen we ervoor dat de algoritmes die wij ontwerpen ‘by design’ voldoen aan het  Ethisch Kader Datatoepassingen van het Verbond van Verzekeraars.

Persbericht:  Toenemend gebruik van volledig geautomatiseerde (onbemenste) toepassingen in de financiële sector, in combinatie met nieuwe (Europese) regelgeving, maken kwaliteitsbewaking van onbemenste toepassingen steeds belangrijker. SIVI heeft met het Platform Onbemenste Toepassingen, waarin een kennisbank en een checklist zijn opgenomen, een tool ontwikkeld voor alle partijen die onbemenste toepassingen ontwikkelen binnen de financiële dienstverlening. Met een brede vertegenwoordiging in de Adviescommissie Kwaliteit Onbemenste Toepassingen toont de sector haar commitment aan dit platform. 

Heeft u advies nodig? Wij helpen uiteraard graag verder!