01-2023

AM Web: klantgericht innoveren hoe doe je dat?
Inoveren

Lees hier bij amweb.nl het hele artikel, over hoe ze dat kunnen aanpakken. Sprekers Jack en Dennie 

Verzekeringsbedrijven hebben te weinig adviseurs om al hun honderdduizenden klanten op maat te bedienen. Over hoe ze dat kunnen aanpakken, spreken Jack en Dennie uitgebreid tijdens de Collegereeks Klantgericht innoveren in Verzekeren.

“Op dit moment staat de klant wel centraal”, zegt Jack. “Maar verzekeraars werken traditioneel inside out. Dat wil zeggen heel productgericht. Deze producten zijn er, dus die willen we verkopen. Maar de klant weet helemaal niet welke producten hij wil, die verwacht dat je hem proactief bedient en op tijd informeert over wat voor hem relevant is.” Jack was zelf ruim 20 jaar adviseur en eigenaar van een intermediairbedrijf. 

Tegelijkertijd moet het benaderen van klanten dus op erg grote schaal, hoe ga je dat doen? “In de retail is dat allemaal al gemeengoed”, zegt Dennie daarover. “Bedrijven als Corendon en Bol.com weten precies wie hun klanten zijn en wat ze willen. Daar kunnen ze ook heel goed op inspelen. Dat kunnen verzekeringsbedrijven ook, maar dan moeten ze wel slimmer gebruik gaan maken van hun data en daar Artificial Intelligence op loslaten.”

Heeft u advies nodig? Wij helpen uiteraard graag verder!